Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Milene, schrijfster en fotografe van de reisblog ‘Beyond the Ordinary‘. Op deze blog ga ik op zoek naar bestemmingen beyond the ordinary. En ben ik wel op een ‘gewone’ bestemming, dan zoek ik wel het ongewone op.

Maar wie ben ik dan?

In drie woorden: veranderlijk, eigenwijs & avontuurlijk. In één zin: een schrijvende fotografe, gespecialiseerd in social media met als grote hobby honingbijen houden.

Mijn thuis is Den Haag, waar ik in 1985 ben geboren. In 2015 kocht ik er een huis, maar voor die tijd woonde ik ook in Turkije, Oeganda, Argentinië en Engeland. Tegenwoordig reis ik vanuit Den Haag, naar vreemde bestemmingen of wat dichterbij huis met mijn Volkswagenbusje.

Als fotografe bekijk ik de wereld anders dan anderen. Met mijn camera schilder ik met licht en met mijn pen dans ik met woorden. Een restaurant is voor een fotografe nooit gewoon een restaurant. De zonnestralen die door de ramen vallen, de kleur van het eten, de uitdrukkingen van de gasten, de zweetdruppels op het hoofd van de serveerster. Een fotografie ziet en legt vast, een journaliste beschrijft. Op ‘Beyond the Ordinary’ vind je een combinatie van de twee.

 

Beyond the Ordinary…

Op deze blog deel ik bijzondere verhalen, beeldreportages en reis anekdotes, niet zelden met een knipoog. Ik reis, samen met m’n hubby, de wereld rond op zoek naar ongewone bestemmingen, of bestemmingen waar Nederlanders hun voetsporen hebben achtergelaten. Want dat Nederlanders echte reizigers zijn hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen. De verhalen van de ontdekkers uit de Gouden Eeuw zijn velen wel bekend maar kennen jullie ook Alexine Tinne? Een Haagse fotografe die als eerste Westerse vrouw de Nijl afreisde en door de Sahara trok? Het is een droom van mij om haar achterna te reizen (en hopelijk niet in de Sahara aan mijn einde te komen).

Voor mij geen all-inclusive resorts, geen dagen lang bakken op het strand, geen ritjes op de rug van olifanten. Slow-travel, met een tas op de rug de bergen intrekken op zoek naar inheemse bevolkingen en avontuurlijke vergezichten. Dat alles met een vleugje humor.

Teksten op ‘Beyond the Ordinary’ zijn geschreven vanuit het hart, vaak met hulp van literatuur. Op deze blog vind je the good, the bad and the ugly van reizen naar bestemmingen voorbij het gewone en buiten de gebaande paden.

Close