Die prachtige mensen, de vrolijke kleuren, de geweldige hoofdtooien. Meer dan 800 talen en evenveel verschillende tribes, met allemaal hun eigen cultuur. Dé reden dat ik al jaren droom om naar Papoea Nieuw Guinea te gaan. Na een week bij de Huli Wigmen te zijn verbleven is het nu tijd om een aantal van die meer dan 800 tribes te zien. En dat doen we tijdens de Mount Hagen show; een show waar tribes in een sing-sing hun pracht en praal laten zien. Door de mooiste make-up op te smeren, de meest fantastische hoofdtooien te dragen en de uitdagendste dansen uit te voeren. Dit leek een goed idee in plaats van te vechten, en daar kan ik het niet mee oneens zijn.

Omdat onze auto er even mee kapte, kwamen we iets later aan maar nog net op tijd om te zien hoe iedereen zich opmaakt voor de grote sing-sing. Na het opmaken was het tijd om naar het veld te gaan waar het allemaal staat te gebeuren. En heel soms kan ik geen woorden vinden om te beschrijven hoe dat was, gelukkig weet ik m’n camera wel altijd te vinden.

Hieronder dus een foto reportage van deze fantastische dag:


 

Lees hier meer over mijn avonturen in Papoea Nieuw Guinea

Foto’s mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.